Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
leezzii - 13-06-2015 10:13:55
Voeding & Gezondheid

Ultra bright whitening pen oplichting

Lieve mensen,


ik heb beloofd het een en ander nader uit te zoeken in verband met de ultra bright pakketten, het volgende heb ik gevonden:

"in het algemeen komt een overeenkomst tot stand door aanbod en aanvaarding. het kan echter zo zijn dat er ongevraagd product(en) aan de koper worden toegezonden met de bedoeling de ontvanger te bewegen het toegezonden product of eventuele andere producten te kopen. het uitgangspunt van art. 7:7 bw is dat de ontvanger die niet reageert niet verplicht is het product te betalen. ook mag hij het product behouden. er komt dus geen overeenkomst tot stand. als er wordt gehouden en ook betaald, dan zal er in beginsel wel een overeenkomst tot stand zijn gekomen. een andere mogelijkheid is dat de ontvanger de zaak teruggestuurd. de kosten die dan worden gemaakt komen dan voor rekening van de toezender. het uitgangspunt dat de ontvanger het product ‘gratis’ mag behouden gaat niet op als de toezending ‘is toe te rekenen’ aan de ontvanger. dit om misbruik aan de kant van de ontvanger te voorkomen.

op basis van art. 7:7 lid 2 is het ook verboden om aan een consument een niet door de consument bestelde zaak – met het verzoek tot betaling van een prijs, terugzending of bewaring – toe te zenden. deze regel gaat ook op als een consument de ‘schijn van bestellen heeft gewekt.’ wel moet de toezending dan vergezeld gaan met een verzoek tot betaling, terugzending of bewaring.

het uitgangspunt bij ongevraagde toezending geldt niet alleen voor ongevraagde producten, maar ook voor diensten. het gaat dan om een ongevraagd verrichte dienst, waarvoor achteraf betaling wordt gevorderd. het geldt dus niet voor het ongevraagd aanbieden van diensten."

deze informatie komt van rechtswinkel de clinic, gespecialiseerd op het gebied van infromatierecht. meer informatie over internetvoorwaarden en koop op afstand kunnen jullie vinden op de website of neem gerust contact op voor persoonlijk advies.


groetjes,

jurist in opleiding