Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 14-06-2015 11:37:04
Geldzaken & Recht

Contract hypotheekbemiddelaar ontbinden

Dit is een overeenkomst van opdracht. die mag u ten alle tijden opzeggen, maar een redelijk loon kan dan nog geëist worden. in dit geval wordt er echter continu een wanprestatie geleverd. de informatie klopt niet en er wordt niet teruggebeld.
omdat een fatale datum niet is gehaald, hoeft u geen ingebrekestelling meer te sturen, omdat het bedrijf inmiddels in verzuim is en vervolgens daarna continue wanprestaties blijft leveren, ondanks uw verzoeken om terug te bellen of op de een of andere manier te reageren.
omdat u verkeerd bent geïnformeerd, kunt u de overeenkomst ontbinden wegens dwaling. dat wil zeggen dat u deze overeenkomst nooit was aangegaan als u de juiste informatie had gekregen bij het aangaan van de overeenkomst.

dus stuur uw nette brief aangetekend, geef de fatale termijn aan en vermeld de foutieve informatie met daarbij de vele valse beloftes om teruggebeld te worden. stuur een kopie van de mail van de bank mee, waaruit blijkt dat het bedrijf nog niets heeft gepresteerd.
daarom ontbindt u per direct de overeenkomst, zo stelt u waarbij u wegens dwaling en geleverde wanprestaties niet tot betaling zult overgaan.