Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

reflecs
reflecs - 14-06-2015 13:54:24
Huishouden & Energie

Kat en meubels

Nog wat tips uit onderstaand artikel:
http://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/diversen/krabben-aan-de-meubels/">klik http://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/diversen/krabben-aan-de-meubels/
.........allereerst moet je er voor zorgen dat je voldoende alternatieven voor je kat hebt: meerdere aantrekkelijke krabplaatsen dus – zie de tips hierboven.
vervolgens ga je de meubels (of waar je kat ongewenst aan krabt) onaantrekkelijk maken. je hangt bijvoorbeeld tijdelijk een laken over de stoel of bank (wel aan de onderkant weer vastmaakt zodat de kat er niet onder kan kruipen). hoe gladder de stof, hoe onaantrekkelijker voor de kat.
tegelijkertijd zet je een krabpaal daar waar ze krabt en beloon je haar als ze naar de krabpaal loopt. beloon haar vervolgens weer uitbundig als ze de paal gebruikt heeft. als ze eenmaal gewend is aan het gebruik van de krabpaal, ga deze dan heel langzaam verplaatsen naar een handiger plaats in de kamer. pas daarna verwijder je het laken!

je kunt ook op andere manieren de meubels onaantrekkelijk maken, bijvoorbeeld
door keep off-spray te gebruiken
een stuk stevig plastic (of een placemat) op de krabplek te bevestigen
tweezijdig tape te gebruiken.
aluminiumfolie wordt vaak aangeraden, maar katten vinden het meestal heerlijk om mee te spelen. het werkt dus niet echt als afschrikmiddel..........


in dit artikel wordt het gebruik van de plantenspuit afgeraden:
http://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/weg-met-de-plantenspuit/">klik http://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/weg-met-de-plantenspuit/
=1953 schreef op zaterdag 13 jun 2015, 01:19: mijn poes ruby weet als zij iets met het meublement, nieuw bankstel van 4 maanden oud, aandoet v.w.b. krabben de plantenspuit ontmoet, ontmoedigd haar met 3 stralen water in het gezicht. afgelopen het krabben aan het nieuwe bankstel.
zo moet het dus niet!