Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kassaop1 - 14-06-2015 22:32:21
Huishouden & Energie

Plafondlamp

Ik ga mezelf (deels) rectificeren:
als de ingebouwde trafo van de plafondlamp dimbaar is, dan is dat wel mogelijk. het is afhankelijk van de trafo of je daar een gewone dimmer of een tronic-dimmer (halogeen-dimmer) voor nodig hebt.
kijk in de handleiding van de plafondlamp of deze dimbaar is. zo ja, wat voor dimmer je daarvoor nodig hebt. als de ingebouwde trafo een gewonden trafo is, dan moet je wel rekening houden met wat gebrom.

eerlijk gezegd verwacht ik niet dat er een dimbare trafo in zit, anders hadden ze er wel meteen een dimmer ingebouwd. maar je kunt het altijd proberen natuurlijk.

het verschil tussen een tronic/halogeen dimmer en een normale dimmer is dat de laatste de fase aansnijdt en een tronic/halogeen-dimmer de fase afsnijdt.