Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 17-06-2015 14:17:38
Voeding & Gezondheid

Graskaas

Wat is graskaas?

graskaas wordt gemaakt van de melk die koeien geven nadat ze voor het eerst weer buiten zijn geweest. die kaas is er niet meteen, want jonge (goudse) kaas moet minimaal 4 weken rijpen. romige jonge graskaas dus ook.
(http://www.puurgezond.nl/vragen/durftevragen/durftevragen/article/wat-is-graskaas/">bron)

graskaas wordt gemaakt van melk van huppelende koeien...

na een winter op stal, kunnen de koeien niet wachten om weer naar buiten te gaan. zodra de boer de staldeur opent, huppelen de koeien blij naar de wei, waar ze zich heerlijk te goed doen aan het verse gras. dat is nog eens wat anders dan de bix en het hooi dat ze de hele winter hebben vermalen! het verse gras geeft de melk van de koeien een mildere smaak.

de kaas die gemaakt wordt van de melk van koeien die voor het eerst in het jaar weer gras eten wordt graskaas genoemd. deze hele jonge kaas is mild en romig van smaak.
(http://www.graskaasdag.nl/artikel/wat-is-graskaas-eigenlijk">bron)