Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-06-2015 09:52:52
Geldzaken & Recht

Declaratie

Hallo chavo,

ja.
voor medicijnen die je voor het eerst meekrijgt - of langer dan 12 maanden niet hebt gebruikt - betaal jij of je zorgverzekeraar iets extra's. dit bedrag heet het 'eerste uitgifte tarief'. vanaf 1 januari 2014 staat dit tarief apart op de rekening.

al sinds 2009 zijn de kosten voor een nieuw medicijn hoger dan voor een medicijn dat je vaker gebruikt. het enige verschil is dat sinds 1 januari 2014 apothekers het 'eerste uitgifte tarief' apart moeten declareren bij de zorgverzekeraar. zorgverzekeraars verrekenen de kosten van medicijnen en apotheek met je eigen risico, waardoor je het 'eerste uitgifte tarief' op de rekening van je zorgverzekeraar terugvindt.

als je een medicijn haalt, brengt de apotheek hier standaard ongeveer €6 voor in rekening. gaat het om een nieuw medicijn, dan komt hier nog eens ongeveer €6 bovenop. het precieze bedrag is afhankelijk van je apotheek en zorgverzekeraar.
(bron:consumentenbond)

klikhttp://www.consumentenbond.nl/tests/bestanden/voeding-gezondheid/infographic_eerste_uitgifte-xl.pdf"> hier.

met vr.gr.