Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 19-06-2015 10:04:12
Geldzaken & Recht

Geen eigenaar maar wel hypotheek

Kan me niet voorstellen dat de bank hiermee akkoord gaat, die heeft nu 2 personen om op terug te vallen. u weet waarschijnlijk al hoe uw ex hierin staat.

ik denk dat de enige mogelijkheid om uit deze situatie te komen is in een schuldhulpverleningstraject te gaan waarbij u dan uiteindelijk in de wsnp belandt. dan 3 jaar op een houtje bijten, daarna bent u van alle schuld af, ook van de schuld aan de bank. maar dan moet het eerste schuldhulpverleningstraject (minnelijk traject) wel mislukken. dat gebeurt meestal als er met de schuldeisers geen overeenstemming valt te bereiken. uw vrienden en ouders zouden zich dan 'weigerachtig' moeten opstellen tov het in termijnen terugbetalen van de schulden, zodat u gedwongen wordt in een wsnp traject.

het nadeel daarvan is dat de mensen die u geld hebben geleend daar dan ook de dupe van zijn, zij zullen genoegen moeten nemen met een kleinere terugbetaling.
het hangt natuurlijk ook af van de mate van schuld die u op dit moment heeft.