Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 19-06-2015 14:18:46
Geldzaken & Recht

Mag de stadswacht je persoonsgegevens midden in het centrum hardop opnoemen?

[quote=mahadma schreef op donderdag 18 jun 2015, 21:02]daarnaast is het de enige optie om de id te controleren. en feitelijk had u nog een prent kunnen krijgen voor het niet bij dragen van het rijbewijs/id card.
het gaat tegen de mensenrechten in om iemand te verplichten identificatie bij zich te dragen. daarom hebben ze er ook van gemaakt dat je het moet kunnen tonen waar tevens geen termijn voor gesteld is.

tevens als je met een stadswacht te maken hebt leuk maar feitelijk is alle interactie met een stadswacht op vrijwillige basis. zelfde geld trouwens voor politie zolang je niet verdacht wordt van een delict. een goed voorbeeld alcohol controles zijn volledig op vrijwillige basis tenzij je daadwerkelijk verdacht wordt al voordat je wordt aangehouden op verdenking van dronkenschap.