Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 19-06-2015 14:48:15
Geldzaken & Recht

Mag de stadswacht je persoonsgegevens midden in het centrum hardop opnoemen?

Het gaat tegen de mensenrechten in om iemand te verplichten identificatie bij zich te dragen.
dit is echter wel door de wetgever zo ingesteld, of je ervoor of ertegen bent is vers 2. je bent zelfs strafbaar als je geen rijbewijs bij je draagt. krijg je een waarschuwing, tja, dan heb je mazzel.

tevens als je met een stadswacht te maken hebt leuk maar feitelijk is alle interactie met een stadswacht op vrijwillige basis.
dse stadswachten zijn boa's (beperkt opsporings bevoegd), gaat u in de fout, zoals hier duidelijk van toepassing is, kan en mag er door de stadswacht "geschreven worden". werkt u niet mee, dan kan de stadswacht de politie roepen, en die mogen in dit geval de persoon zonder de id/rijbewijs zelfs meenemen naar het buro ter vaststelling van de identiteit.

zelfde geld trouwens voor politie zolang je niet verdacht wordt van een delict. een goed voorbeeld alcohol controles zijn volledig op vrijwillige basis
werk maar eens niet mee, dan wordt het gevorderd ..........

maar de vraagsteller is bang dat iemand iets over zijn privacy hoort, maar zet zijn foto op de site hier ............ een openbare site.