Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
honza23 - 19-06-2015 15:23:06
Computers & Telefonie

Virus op ipad

[quote=wimkep schreef op vrijdag 19 jun 2015, 13:30] volgens hem is apple met zijn apparaten duurder, maar verdien je dat gedeeltelijk terug, omdat de bouwkwaliteit wat beter zou zijn waardoor vervanging minder snel nodig is en omdat je niet zou hoeven te investeren in beveiligingsprogrammas. hij doelde hier wel op het gebruik van de spullen door mij als particulier.

wat een onzin. de onderdelen van izooi zijn net zo goed of slecht als van producten van b.v. lenovo. en vervanging? ik schrijf dit op een simpele pc die al 10 jaar oud is en waar ook nooit iets aan vervangen is; gekocht bij een lokaal winkeltje, kostte slechts 80% minder dan zo'n dure appel.
en omtrent beveiligingsprogramma's: ik heb na windhoos gewoon een magazine met een cd-rom gekocht met linux en dat binnen (als beginner!) 15 minuten op deze pc gezet: is gratis, is veiliger dan zowel windhoos als izooi. vergeet niet: alle internetservers draaien op unix, en zonder volmachten kan daar geen externe software (en dus virussen) op gezet worden. welnu, linux is afgeleid van dat unix, en ja, er kan niet één softwareprogramma bij op de pc komen zonder mijn wachtwoord: nul virussen en dus een super stabiel systeem. kosten dus: nul euro.
mensen die nu roepen dat appels zo geweldig zijn: ios is net als linux ook afgeleid van unix, maar is een fractie minder veilig. er wordt dan ook gezegd: 90% van alle virussen is gericht op windhoos, 10% op appel, en 0% op linux. zoek maar eens op ubuntu (14.04 lts) of op linux mint 17. en nee, een verkoper zal je dit nooit aanraden, want hij kan er niets aan verdienen...