Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 22-06-2015 12:02:25
Computers & Telefonie

Mail

Er is weer een mail opgedoken waarin intrum justitia wordt misbruikt. dit keer zou de ontvanger 93,50 euro moeten betalen wegens een openstaande vordering bij transip domein registratie. maar het bericht is niet verstuurd door het incassobureau. oplichters zitten achter de mail.

eind januari verscheen ook een bericht namens het incassobureau en transip domein registratie. volgens de nieuwste mail zit er in de bijlage een factuur. eerder dook ook al een mail op met als bijlage een zip-bestand. open dit soort bijlages niet! mogelijk raakt uw computer anders besmet met een virus.

advies
negeer deze mail en maak het geld niet over! als u dat wel doet, komt het in handen van oplichters. intrum justitia geeft op de site ook advies over phishingmails.

heeft u een nota ontvangen die u niet vertrouwt? neem dan contact op met het bedrijf via de officiƫle contactgegevens op de website. stel ons op de hoogte via het meldformulier zodat wij ook anderen kunnen waarschuwen. als u meer wilt weten, kijk dan op de pagina over phishingmails.

update: dit bericht is al op 10 februari 2015 op de site verschenen, maar in april kwamen er weer nieuwe meldingen binnen over deze nepmail.
(bron: https://www.fraudehelpdesk.nl/alerts/ander-bedrag-op-nepmail-intrum-justitia/">fraudehelpdesk)