Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 24-06-2015 10:10:07
Geldzaken & Recht

Beslag belastingdienst

U had over 2012 aangifte moeten doen, maar dat hebt u niet gedaan. de belastingdienst heeft die asnslag ambtshalve opgelegd, waarbij u ern groot bedrag moest nabetalen. blijkbaar hebt u inkomen waarop geen of onvoldoende belasting wordt ingehouden, of meerdere inkomens naast elkaar.

de aangifte die u zelf uiteindelijk ingediend hebt, werkt ook als bezwaar tegen de vorige aanslag, waardoor u uistel van betaling krijgt.

als u volgens uw berekeningen met die aangifte geld terug zou krijgen, kan het niet zo zijn dat dat tegoed in mindering gebracht wordt op de eerste aanslag. u zou dan dat bedrag moeten terugkrijgen min een boete wegens te laat indienen.
en de eerste aanslag zou teniet gedaan moeten worden.

ik kan alleen bedenken dat de aangifte die uzelf gedaan hebt niet correct is.

en voordat er beslag gelegd wordt op uw auto gaan er nog wel wat stappen overheen. u moet aanmaningen gehad hebben en een dwangbevel waarop u blijkbaar niet hebt gereageerd.

dus zoals u het schetst, moet er veel meer aan de hand zijn.