Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zo
zoeker - 24-06-2015 12:06:41
Huishouden & Energie

Energiecollectief

Ik ben in januari via de consumentenbond overgestapt van (15 jr) eneco naar essent. puur om het maandbedrag.
dat is prima verlopen.
vervolgens deed eneco mij een tegen aanbod, toen ze de opzegging via essent ontvingen. dat aanbod was nog interessanter! uiteindelijk weer terug naar eneco per februari :)

en, u raadt het al, eind januari weer een tegen-tegen-bod van essent. met een tarief gegarandeerd lager dan eneco. heb hier echt in een deuk gelegen... ik heb essent afgewezen, want we blijven niet aan de gang.
maar, uiteindelijk is mijn maandbedrag bij eneco toch even hoog als het eerste aanbod bij essent was. reden: de belasting was omhoog gegaan... hmmm...

alles is goed verlopen, zowel eneco als essent heeft alles keurig geregeld. de opzegboete is ook binnen een paar weken verrekend. consumentenbond heeft niets hoeven doen.

wat heb ik er van opgestoken:
- de energiereuzen kunnen prima de prijzen laten dalen, maar zolang iedereen blijft zitten, doen ze dat niet.
- jaarlijks een vergelijkende berekening maken en daarna je eigen leverancier vragen om een tegenbod te doen, is niet gek. ga ik in ieder geval jaarlijks doen.
- overstappen nadat de belastingverhogingen bekend zijn, is beter. je ziet dit dan gelijk in je nieuwe aanbieding, ipv dat dit later een verrassing is.
- het maakt niet uit via welke site je een aanbod accepteert, wel met welke leveranciers je te maken hebt. ik weet dat niet iedere leverancier dit keurig had geregeld.

succes!