Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bi
bibijanne - 24-06-2015 16:11:23
Huishouden & Energie

Klachten over laminaat

Dank voor jullie reacties. nog even een aanvulling; de ingebrekestelling die wij hebben verstuurd, heeft er uitsluitend toe geleid dat de eigenaar van de winkel(s) de vloer kwam "inspecteren", waarna hij vaststelde dat er wat onregelmatigheden waren, maar dat de vertegenwoordiger van de groothandel en de fabrikant van de vloer wel gelijk hadden dat de afwijkingen binnen de toelaatbare marge vallen. (hoe kan het nu toelaatbaar zijn dat er tijdens het dagelijks gebruik hoekjes van de toplaag afspringen?). direct daarna liet hij weten dat hij het enorm vervelend vond, maar dat hij geen idee meer had hoe het probleem op te lossen (het laminaat was grotendeels verwijderd en opnieuw gelegd (3 laminaatdelen te vervangen moest vrijwel de gehele vloer eruit). hij meldde dat het bedrijf niet voor verdere verbeteringen zou kunnen zorgdragen. als een soort van "troostprijs" worden binnenkort de nog te strak liggende delen laminaat ingekort en krijgen we nieuwe, hoge plinten, die het beschadigde stucwerk moeten verbergen.

wij hebben gedurende lange tijd een andere laminaatvloer in onze woonkamer en keuken gehad waarmee wij nooit een probleem hebben ondervonden. de fabrikant meldde dat ons oude laminaat dan waarschijnlijk een ander soort clickverbinding had. door deze opmerking zijn wij gaan twijfelen aan de combinatie van het laminaat en gebruikte ondervloer. de vloer is gelegd op een ondervloer van groene platen (greenpack softboard). deze vloer hebben wij niet gekocht bij de winkelier, maar wij hebben de legger echter uitdrukkelijk gevraagd of deze ondervloer gebruikt kon worden, waarbij hij antwoordde: "ja hoor, dat is een prima ondervloer." wij hebben inmiddels sterk de indruk dat de gebruikte ondervloer echter niet geschikt is voor het laminaat wat wij hebben aangeschaft, omdat het zo lijkt te zijn dat de clickverbindingen simpelweg lijken te breken wanneer je over het laminaat loopt. softboard is veerkrachtig, maar mogelijk is dat bij een niet zo stevige clickverbinding, waar hier sprake van lijkt te zijn, geen goede keuze . weet iemand of dit kan? van zowel de winkelier als de groothandel, krijgen wij hierop als antwoord dat dit niet het probleem kan zijn, maar dat het mogelijk door de betonnen ondervloer komt, die zou hellen. had de legger dan al niet tijdens het leggen moeten aangeven dat hij problemen voorzag?