Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron530 - 26-06-2015 14:49:17
Huishouden & Energie

Eindafrekening energiemaatschappij

Mijn advies is als het over wisselen van energieboer gaat dat altijd te doen na ontvangst van de jaarafrekening. alle termijnen zijn dan betaald en kun je het avontuur bij een nieuwe energieboer beginnen. wat het voorschot bedrag betreft win je met een lager bedrag helemaal niets want dat word verrekend met het totale energieverbruik, te laag voorschot bijbetalen te hoog voorschot terugontvangen. stel na de overstap het voorschotbedrag bij tot het bedrag wat u bij de oude leverancier betaalde en pak de eventuele winst pas bij de volgende jaarafrekening.
nog iets om op te letten als je weinig energie verbruikt is de winst bijna nihil want per kuub of kwh is het een paar cent. heb je een groot gezin dan is de winst wat groter omdat je veel meer energie gebruikt. als laatste ga voor een variabel contract en niet voor een vaste prijs contract want de gasprijs is nog steeds gekoppeld aan de olieprijs en die schommelt enorm.