Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 26-06-2015 23:38:09
Geldzaken & Recht

Huur zorg kgb 2013 terug

U had zich de moeite van het bezwaarschrift en het hoger beroep met de te betalen griffiekosten kunnen besparen. wat betreft de kosten voor een advocaat: hopelijk zal de advocaat enige fiscale kennis van zaken hebben en uw zaak niet aannemen. omdat uw situatie eenduidig is en niet voor tweeërlei uitleg vatbaar, is verder procederen echt zinloos.
een schrale troost moge zijn dat u niet de enige bent die in uw situatie niets snapt van de wettelijke regeling. lees https://forum.www.radartv.nl/viewtopic.php?f=74&t=157459">hier

nu de uitleg
het jaar wordt in twee stukken geknipt:
1. periode 1 januari 2013 tot 1 augustus 2013.
u had samen een laag geschat jaarinkomen. daarom kreeg u huur- zorgtoeslag en kindgebonden budget.
2. periode 1 augustus 2013 tot eind 2013.
voor deze 5 maanden geldt alleen uw jaarinkomen. u zal in deze maanden recht op de hierbovengenoemde 3 toeslagen hebben gehad. voor deze periode wordt een (her)berekening toeslagen gemaakt voor een alleenstaande uitsluitend op grond van het jaarinkomen van uzelf.

uw ex ging meer verdienen in deze 5 maanden. voor de eerste 7 maanden van het jaar geldt het recht op toeslagen op grond van het definitief vastgesteld jaarinkomen van u én van uw toeslagpartner samen. kennelijk kon uw ex veel extra inkomen genereren in de laatste maanden van het jaar. daardoor werd zijn geschat jaarinkomen veel hoger en een gevolg was dat er minder recht op toeslagen was in deze 7 maanden van toeslagpartnerschap dan aanvankelijk gedacht. het geschatte inkomen van u en uw ex samen bleek uiteindelijk immers (veel) hoger te zijn. omdat u de aanvrager bent van de toeslagen moet u terugbetalen. een deel van de terugbetaling toeslagen verhalen op uw ex zal wel niet mogelijk zijn.

er zal niets anders opzitten dan uw verlies te nemen. en een betalingsregeling te treffen. natuurlijk is € 2000 veel geld, maar uitgesmeerd over 24 maanden is dat minder dan € 100 per maand. veel geld bij een laag inkomen. als u geen € 100 per maand kunt betalen is er mogelijk een persoonlijke betalingsregeling toeslagen te treffen. waardoor u de terug te betalen toeslag bijvoorbeeld in 4 jaar ipv 2 jaar terug mag betalen. het hoger beroep en een eventuele hoorzitting zullen niets opleveren, maar vormen wel feiten in uw dossier die mogelijk begrip oproepen. lees http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/verzoek_persoonlijke_betalingsregeling">hier voor de persoonlijke betalingsregeling toeslagen.