Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 27-06-2015 23:18:55
Geldzaken & Recht

Inkomstenbelasting opgeven?

[quote=fisbel schreef op zaterdag 27 jun 2015, 22:27]alle goedbedoelde adviezen ten spijt. het lijkt zinnig om eerst eens te kijken wat de wet wwb er zelf over vermeldt.

bijstandsgerechtigden die een belastingteruggave krijgen: het teruggekregen belastinggeld moet worden toegerekend aan de periode, waarin de betreffende inkomsten werden ontvangen. op grond van artikel 32 lid 1 onderdeel b wwb moet de teruggave worden gezien als inkomen, voor zover zij betrekking heeft over een periode waarover bijstand is verleend.

aangezien het hier een belastingteruggave betreft over een periode waarin nog geen bijstand werd genoten, zal de teruggave niet worden verrekend met de ontvangen bijstand. conclusie: de teruggave melden bij de gemeente is mogelijk, maar is niet noodzakelijk. lees http://maxius.nl/participatiewet/hoofdstuk3">hier voor de wettekst en lees http://www.klientenraad.com/index.php/beleidsregelsbijstandsuitkeringutrecht/132-verrekening-van-inkomsten">hier wat de cliëntenraad erover zegt. (onder belastingteruggave of belastingheffing achteraf)



en hoe verhoudt zich dat tot onderstaande?

artikel 17. inlichtingenplicht 1.
de belanghebbende doet aan het college op verzoek of onverwijld uit eigen beweging mededeling van alle feiten en omstandigheden waarvan hem redelijkerwijs duidelijk moet zijn dat zij van invloed kunnen zijn op zijn arbeidsinschakeling of het recht op bijstand. deze verplichting geldt niet indien die feiten en omstandigheden door het college kunnen worden vastgesteld op grond van bij wettelijk voorschrift als authentiek aangemerkte gegevens of kunnen worden verkregen uit bij ministeriële regeling aan te wijzen administraties. bij ministeriële regeling wordt bepaald voor welke gegevens de tweede zin van toepassing is.

als ik ts was zou ik het melden, weliswaar onder verwijzing naar bovenstaand artikel 32.