Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 29-06-2015 10:23:00
Geldzaken & Recht

Vakantie tijdens ww-uitkering (aantal dagaen)

Hallo olek1063,

op vakantie met een ww-uitkering

wilt u vakantie opnemen met behoud van uw ww-uitkering? of wilt u er een paar dagen tussenuit? geef dit dan door aan uwv, net zoals u dat bij een werkgever moet doen. geef uw vakantiedagen altijd uiterlijk 1 dag voor vertrek door aan uwv.

tijdens deze vakantiedagen betalen wij uw uitkering door. u heeft dan geen sollicitatieplicht.

gaat u midden in de week op vakantie of komt u midden in de week terug van vakantie? dan heeft u op de andere dagen van die week wel sollicitatieplicht. neemt u meer vakantiedagen op dan u heeft? dan krijgt u over deze dagen geen uitkering.

gaat u op vakantie? geef dit dan op via het wijzigingsformulier ww.

hoeveel vakantiedagen heb ik?

met een ww-uitkering heeft u recht op maximaal 20 vakantiedagen per kalenderjaar (van 1 januari tot en met 31 december). dat geldt voor vakantiedagen in eigen land en in het buitenland. weekenden en feestdagen tellen wij niet mee als vakantiedagen. is uw uitkering na 1 januari van een jaar begonnen? dan krijgt u in dat jaar ook minder vakantiedagen.

let op: u kunt geen vakantiedagen opsparen en meenemen naar het volgende kalenderjaar. ook krijgt u geen uitkering over die dagen.
(http://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/tijdens-ww-uitkering/detail/op-vakantie-met-een-ww-uitkering">bron)

je kunt het ook nog altijd even navragen bij het uwv: http://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/contact/index.aspx">klik.

met vr.gr.