Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 30-06-2015 12:20:35
Huishouden & Energie

Huur betalen voor product van ander

Als de boiler in de woning hing op het moment van de daadwerkelijke verkoop en sleutel overdracht en in de verkoopovereenkomst was de betreffende boiler niet specifiek benoemd als niet behorend bij de verkoop, dan is de nieuwe eigenaar van de woning m.i. gewoon eigenaar geworden van de betreffende boiler en kan op geen enkele wijze gedwongen worden de huurovereenkomst met de energiewacht over te nemen.
waarom zou je voor iets waarvan je eigenaar bent huur gaan betalen?
in de huurovereenkomst staat of een contract voortijdig kan worden afgekocht en tegen welke voorwaarden. staat dit er niet in dan is afkoop niet mogelijk tenzij men daaraan wel wil meewerken. afkoop afdwingen zal niet mogelijk zijn.
in het geschetste geval heeft ts nog een extra probleem als het alleen een huurboiler betrof. door de eigendoms overdracht zal ts de boiler n iet terug kunnen geven.
wellicht valt een deel van de schade te verhalen op de makelaar.