Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 01-07-2015 13:22:45
Huishouden & Energie

Is nuon aansprakelijk voor mijn vochtproblemen na hun isolatiedrama

Lindavds,

je geeft niet aan of de spouw is gevuld met polystyreenkorrels of steenwolvlokken, dan wel of er een voorzetwand is geplaatst.
steenwol heeft de vervelende eigenschap dat het, eenmaal vochtig geworden, heel moeilijk weer droog wil worden, zeker in een niet geventileerde spouw.
als de spouw helemaal vol zit kan vocht dat van binnenuit de spouw intrekt nergens heen door het wegvallen van de spouwisolatie. hetzelfde geldt voor vocht dat via het buitenspouwblad de spouw bereikt, indien de muur niet is behandeld tegen vochtdoorslag. met name op plekken waar spouwankers zitten zullen het eerst vochtplekken ontstaan.
als er met voorzetwanden is gewerkt moet er gezorgd worden voor een vochtwerend scherm (folie) tussen de warme ruimte en de isolatie. via die folie moet tegengegaan worden dat met vocht verzadigde warme lucht in de isolatie terechtkomt. in principe mag er geen enkele opening zitten in die folie. lastig op plekken waar bijv. stopcontacten zitten.
hoe dan ook, de isolerende firma heeft ergens iets fout gedaan.