Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron530 - 01-07-2015 18:14:53
Auto & Vervoer

Rechten garantie aankoop auto

Door het niet afnemen van een garantiepakket heeft u willens en wetens afgezien van enige vorm van garantie, u heeft de auto geaccepteerd en gekocht in de staat zoals deze zich tijdens de koop bevond (meeneemprijs). u heeft wel wat aandachtspunten die bij de testrit naar boven kwamen aangegeven maar vervolgens niet nogmaals een proefrit voor de koop gemaakt. eigenlijk heeft u zelf niet voldaan in uw onderzoeksplicht en door het verhaal (er kan geen aankoopkeuring gedaan worden) bent u wel heel erg naïef te werk gegaan. als u de verkoper voor de rechter gaat dagen wordt eerst het koopcontract besproken als daar in staat zonder enige vorm van garantie en vooral een zin in de trant van zoals bereden en goed bevonden met uw handtekening onder dat contract is dat voor de rechter het uitgangspunt. de volgende vraag van de rechter zal zijn heeft u onderzoek naar de staat van de auto gedaan en heeft u daar bewijzen van, uw antwoord zal dan nee moeten zijn want u kunt niet aantonen dat u degelijk onderzoek heeft gedaan. de rechter zal u nogmaals wijzen op de inhoud van de koopovereenkomst en de zaak ten gunste van de verkoper beslissen. er zijn wel uitzonderingen maar voordat u in het gelijk wordt gesteld is de auto in kwestie al lang en breed gerecycled.
als u nog on speaking terms met de verkoper bent valt er nog wel iets onderhandelen want al die lampjes op het instrumentenpaneel die gaan branden wil zeggen dat er een algehele storing in het systeem is maar niet dat die systemen niet ingebouwd zijn.