Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pino123
pino123 - 02-07-2015 20:22:59
Auto & Vervoer

Rechten garantie aankoop auto

[quote=alfatrion schreef op woensdag 1 jul 2015, 20:41]een rechtszaak heeft de verkoper bij voorbaat al verloren.

- de auto is verkocht om daarmee deel te nemen aan het verkeer.
- het gaat hier om een eigenschap die nodig is voor dit gebruik en voor een leek niet op eenvoudige wijze te ontdekken is.
- het gebrek is binnen zes maanden ontdekt zodat vermoed wordt dat dit defect bij aflevering aanwezig is.
- de verkoper heeft dit met listige kunstgrepen verdoezeld.

[quote=tijger1 schreef op woensdag 1 jul 2015, 14:30]en cruise control kan men toch testen tijdens een proefrit?
de verkoper heeft aangegeven dat er een cruise control aanwezig zou zijn. de auto moet daarover dan ook beschikken. dat is immers overeengekomen.

je vergeet er wel even bij te melden dat het om een tweedehands auto gaat waar gebreken voor kunnen komen. daarbij speculeer je over of de verkoper listige kunstgrepen heeft toegepast. het is onmogelijk omdat van achter je computer te beoordelen.

dat een gebrek binnen 6 maanden wordt ontdekt betekent nog niet dat dit bij aflevering aanwezig was, ook dit speculeer je weer een eind weg. aangezien ts zonder enige garantie de deur is uitgereden en hier ook uitdrukkelijk geen aanspraak op gedaan heeft zal ts moeten aantonen dat de gebreken er al waren bij aanschaf. dat ts dit kan staat in mijn ogen vast, al zal de weg via de rechter een lange zijn.

wat jij hier spiegelt alfatrion is niet reëel.