Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pino123
pino123 - 03-07-2015 07:46:16
Auto & Vervoer

Rechten garantie aankoop auto

@alfatrion,

jij ontslaat de koper geheel van zijn verantwoordelijkheid bij de aanschaf van een tweedehands auto. je mag hier, gezien de leeftijd en de kilometrage van de auto gebreken verwachten, ook al wil je dat niet. op de versnellingsbak zou je een punt kunnen hebben, mits er onafhankelijk wordt vastgesteld (en dat kan jij, nogmaals niet vanachter je computer) dat het gaat om verdoezelingspraktijken en niet om 'dom' handelen van de eerste eigenaar. ten tweede kan je niet verwachten dat de autohandelaar bijv. een versnellingsbak gaat openen om te kijken of er niet geklooid is aan de versnellingsbak, toon jij maar aan dat de autohandelaar dit willens en wetens heeft achtergehouden. daarnaast gaan er na 4 weken allerlei lampjes branden, bij afname van de auto was dit dus niet het geval!

ik wens je veel succes voor de rechter, geef het persoonlijk weinig kans. nogmaals een aankoopkeuring had een hoop gedoe voorkomen.