Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janf43 - 03-07-2015 14:09:18
Auto & Vervoer

Warmte

[quote=malhy2 schreef op woensdag 1 jul 2015, 20:12]even de natuurkunde weer ophalen.

wet van boyle en gay lussac (p*v)/t is constant dwz voor de fietsband waarin het volume gesteld kan worden als constant. een stijgende temperatuur een stijgende druk zal inhouden.
temperatuur invullen in graden kelvin.

gaswet bij constant volume[bewerken]

de algemene gaswet bij constant volume is bekend als de wet van regnault,[3][4], als de wet van amontons en ten onrechte[2] als de tweede wet van gay-lussac.[1] deze wet beschrijft het gedrag van ideale gassen bij constant volume:

in de laatste zin zit nu juist het probleem; het volume is niet constant. door de elasticiteit van de banden zullen deze uitzetten. waarschijnlijk is deze elasticiteit dus uitzetting van de band ook nog eens temperatuursafhankelijk. ik zou bewondering voor u hebben als u daarvoor een formule kunt bedenken die de wet van boyle/gay-lussac daarvoor corrigeert.