Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Yv
Yvonne_909 - 03-07-2015 19:42:18
Huishouden & Energie

Hond laat veel en vreselijk stinkende winden

Voordat ik met allerlei (goedbedoelde) adviezen aan de slag zou gaan, zou ik eerst willen weten of mijn hond lichamelijk wel goed functioneert. je geeft al aan dat de hond vanaf het begin af aan al vaak ziek is geweest. je kunt ook naar een dierenarts toegaan die bijv. kijkt naar de hond "als geheel" , die hierin het hele welzijn van het dier bekijkt en die bijv. met natuurlijke(re) middelen kan proberen de hond weer in balans te krijgen en goede voedingsadviezen kan geven. er zijn er meerdere waar ik goede verhalen over hoor.
er zijn dieren die het voedsel niet goed verteren waardoor er meer gisting optreedt in de darmen en daardoor meer winden ontstaan. bij het verteringsproces zijn zoveel organen betrokken waar iets mis mee kan zijn.
vergelijk eens duurdere en goedkope brokken qua samenstelling / inhoud. goedkope voeren bevatten vaak heel veel "vulmiddel" en minder stoffen waar de hond wat aan heeft. vaak moet je veel meer voeren dan bij de duurdere voeren. veel inhoud / vulmiddel is wel belastend voor het darmstelsel.
voor alle barfvoorstanders, ook niet elke hond reageert goed op vers vlees voer.