Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 03-07-2015 23:43:39
Geldzaken & Recht

Australisch paspoort gebruiken om makkelijker terug te keren met cambodjaanse vrouw?

Het complete verhaal is dus:

onze zoon woont en werkt sinds 18 maanden in cambodja. hij geeft les op een internationale school. nu is zijn cambodjaanse vriendin zwanger en willen ze in nederland wonen. welke stappen moeten zij nu ondernemen? als zij daar trouwen is dat huwelijk hier ook rechtsgeldig? kan zij hier ook een zorgverzekering krijgen? mag zij hier blijven en werken? als zoon het kindje erkent, krijgt het dan automatisch de nederlandse nationaliteit bij geboorte? zoon heeft in nederland nog geen woning en werk. wat nu? welke stappen te nemen????
onze zoon heeft een nederlands en een australisch paspoort. hij woont nu in phnom penh met zijn cambodjaanse vriendin en ze willen zich in nederland vestigen. als nederlander wordt dat moeilijk door de inburgeringsregeling etc.etc. is het handiger om als australier met haar te trouwen.( wordt zij dan ook australier? ) en moeten zij dan in australie trouwen? kunnen zij daarna gewoon ( zonder toestanden) terugkeren en in nederland komen wonen?