Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

domasi
domasi - 04-07-2015 00:01:09
Huishouden & Energie

Hond laat veel en vreselijk stinkende winden

Hallo,

ik zal proberen een lang verhaal kort te houden maar dat zal niet echt lukken.
ik heb een franse buldog teefje van nu ruim 4 ½ jaar.
vanaf het begin heb ik zitten te tobben met haar gezondheid, na onderzoeken bleek ze een zwakke maag en darmgestel te hebben, daar moet je het voer op aanpassen maar voer aanpassen is niet zo eenvoudig, het gaat je veel vijven en zessen kosten en onderzoeken wat uiteindelijk het beste voor je viervoeter is. daar komt bij de entingen per jaar, een kleine hond krijgt net zoveel entstof ingespoten als een grote hond (?) verdiep je daar ook eens in.
omdat elke hond wel eens ziek kan worden kan het zijn zoals ik ook in de antwoorden lees dat door een antibioticakuur de darmflora kan worden aangetast, zeker als de hond ook nog eens gesteriliseerd / gecastreerd is.
dan wordt het tobben, ik ben jaren aan het onderzoeken geweest met internet en vooral ook met mijn dierenarts, eindverhaal hierin wat is een goede keuze.
ik heb van alles gevoerd, van kvv, van duur voer en goedkoop voer.
als hondenliefhebber neem ik aan dat u de hond geen “killers” voert, zoals chocolade, druiven en niet teveel varkensvlees.
het klopt dat veel droog voer teveel tarwe en spul bevatten waar een hond niks mee kan dan ze enkel uit poepen waardoor een hond tot wel 5x per dag moet ontlasten.
nat voer staat bol van de dierlijke resten die ze zelfs in slachterijen niet meer kunnen gebruiken, dat goed doormalen, een partij bouillon erover, goed mengen en klaar is een blikje voer. smakelijk eten!
zelfs het slechtste kvv voer is 10x beter dan welke droge brok dan ook, daarin geef ik iedereen gelijk maar….
als uw hond een zwakke maag en darmen heeft zou ik niet zomaar overstappen. omdat de meeste kvv voer bevroren zijn en eerst ontdooid moet worden en daar schuilt het venijn, de meeste ontdooide kvv voeren zijn besmet met salmonella bacterie, een gezonde hond die niet zwak is zal een paar dagen aan de diarree zijn en dan gaan die er perfect op, voor een zwakkere hond niet doen (advies van mijn dierenarts).
wat is wijsheid, een goedkope brok of een dure… als u weet dat de brokken van de aldi in de top 3 staat van beste brokken en als u weet dat de brokken van eukanuba getest worden op honden op een vreselijke manier, waar honden met opengesneden huid in de benen om te zien hoe de spieropbouw verbeterd, daar geef ik dan geen euro aan uit, dan komen we weer bij het beginpunt.
waar de hond van de buren het goed op doen, waar de mijn hond het goed op doet zet geen zoden aan de dijk, elke hond is anders.
er is maar 1 regel om een goede brok te kiezen, zoek een brok en ga voeren, kijk dan naar het totaal plaatje van je hond, hoe verteerd hij het, spuugt hij, ontlast hij veel, zit hij goed in zijn vacht, is hij vrolijk, verhaard hij niet meer dan normaal (lente en herfst) en ga zo maar door.
laat je niet verleiden door advertenties, als u geen paprika’s kunt verdragen kan er nog zo lekker gekookt worden, die paprika’s gaan u parten spelen, ook al prijzen ze sommige duurdere voeders aan.
waar u hond het in totaal goed op doet, dat is het voer wat u moet geven.
maar wat niet onbelangrijk is, we voeden onze honden te steriel op, ze komen uiteindelijk in een te schone wereld terecht en daardoor worden ze dan ook ziek als het geringste gebeurd, een antibioticakuur is een van de af bouwers van een goede maag en darmwerking.
vroeger aten wij boterhammen met vieze handen van het buiten spelen, nu moet alles eerst goed gewassen worden. we missen gewoon gezonde bacteriën in onze maag en darmen, juist die gezonde bacteriën houden de maag en darmflora gezond. dat geld zeer zeker ook voor onze viervoeters.
we kunnen supplementen gebruiken om onze flora gezond te houden, waarom geven we dat dan ook niet aan onze viervoeters, die varen daar net zo goed bij.
een zeer goed supplement voor honden is veendrenkstof, natuurlijk en geen chemische troep, kijk eens hier voor de 15 belangrijkste redenen waarom u veendrenkstof bij het voer (door het voer) kunt geven en in uw geval zou ik eens letten op punt 12.
mijn hond liet van die vreselijke stinkwinden, 5x per dag poepen, heel het jaar verharen, doffe vacht en ga zo maar door.
vanaf dat ik die veendrenkstof ben ga toevoegen zie ik dag en nacht verschil bij mijn bullie, ze vindt het aangenaam en eet de brokken met smaak op, ze poept nu nog maar maximaal 2x per dag op het aldi voer!
al die klachten die u beschrijft had mijn hond ook en ze zijn als “veendrenkstof” voor de zon verdwenen ?
kijk eens hier:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/91141/ervaringen-met-sanofor-veendrenkstof.php