Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerrytmulder - 05-07-2015 17:17:13
Computers & Telefonie

Windows 8.1 + linux mint 17.1

[quote=diumenge schreef op zondag 5 jul 2015, 16:49]ik weet ook niet zeker of je dat op deze manier kan uitschakelen. maar ik neem aan dat je een menu (bootloader) te zien krijgt bij het opstarten waarbij je voor windows of mint kan kiezen. normaliter staan beide installaties dan op de partities van een (of meerdere) harddisk(s). als je nu voor windows kiest dan zal deze geladen worden vanaf de harddisk, en als je voor mint kiest dan wordt deze kennelijk vanaf de usb harddisk geladen. maar als die usb harddisk ontbreekt dan gaat het zo te lezen fout.

dus ik zou denken dat je de bootloader moet verwijderen zodat de pc direct in windows start, en dat je dan mint op die usb harddisk zo moet installeren dat je daarvan rechtstreeks kan opstarten als je kiest voor booten vanaf usb.

hoe kan ik de boatloader verwijderen?
uw andere suggesties heb ik al geprobeerd.
misschien heeft u iets aan het volgender geheimschrift als ik de laptop opstart zonder dat ik de externe hd mee opstart:

error no such device c3b19cb8-b1de-461a-a6e1-24ca6836e0d3
entering rescue mode....
grub rescue >