Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 05-07-2015 17:32:47
Computers & Telefonie

Windows 8.1 + linux mint 17.1

Ik weet helaas weinig van linux, maar ik weet wel dat grub een bootloader is van linux. je zal de mbr van windows moeten herstellen, door http://computertotaal.nl/forumarchief/8-os-linux/219017-ubuntu-verwijderen grub te verwijderen (klik). als voorgaande link je niet helpt, dan maar zoeken op 'grub verwijderen windows 8" of iets dergelijks. mocht het niet lukken, dan maar hopen dat http://kassa.vara.nl/kassa-leden/profiel/member/dobby">dobby dit leest ;-) en het (begrijpelijk) kan uitleggen.

echter, mogelijk start je externe hdd daarna niet meer zelfstandig (bij opstarten vanaf usb) op. dat moet je dus ook nog herstellen, geen idee hoe. wat je wel kan doen is booten vanaf de live versie van mint en dan opnieuw mint installeren op de externe hdd inclusief grub. dat is mogelijk, ik heb ook zoiets gedaan maar dan op een usb-stick. klik http://www.gravitycomputing.co.nz/installing-linux-mint-usb-drive/][u]hier[/u"> voor een (engelstalige) instructie daarvoor.