Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 05-07-2015 18:54:49
Geldzaken & Recht

Incasso

Beste susan luimes,

alle communicatie goed bewaren. uiteraard communicatie alleen 'zwart op wit' (email of aangetekend) zodat u er later nog bewijs van heeft.
de proefpakketten zijn berucht, https://www.consuwijzer.nl/thema/ongevraagde-vervolgzendingen-niet-besteld-geef-geen-geld">hier leest u meer. pas op voor vervolgzendingen, u heeft er niet om gevraagd dus ook niet betalen.

u heeft de factuur voldaan en u heeft daar bewijs van. maak u niet te druk om het incassobureau.
het zal op u wellicht bedreigend en intimiderend overkomen. echter een incassobureau kan u alleen maar aanmanen om te betalen (wat u al gedaan heeft).
om iemand daadwerkelijk tot betalen te dwingen zal er een deurwaarder (en dus een rechtszaak en uitspraak van de rechter dat u moet betalen) aan te pas moeten komen. dat zal niet gebeuren aangezien u al betaald heeft.
zorg dat u alle communicatie goed bewaart en maak u niet te druk over het incassobureau. u heeft aan uw betalingsverplichting voldaan en daarmee is de kous voor u af. bewaar verdere communicatie welke u ontvangt. u heeft al aangegeven (inclusief bewijs) aan alektum dat u aan uw betalingsverplichting heeft voldaan dus verder reageren hoeft niet.
alektum zal nooit zo ver gaan dat men een rechtszaak tegen u aan gaat spannen (u heeft immers betaald). en mocht alektum dat toch doen dan zal er geen rechter zijn die u in het ongelijk stelt als u het betalingsbewijs toont.