Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

df
dfeenstra - 06-07-2015 12:27:11
Huishouden & Energie

Scheur in zonnescherm/markiesdoek.

Hallo diana,

natuurlijk mag een markiesdoek niet zomaar scheuren / gaatjes vertonen, en zeker niet na een jaar al. op veel markiesdoeken wordt een aantal jaren garantie gegeven. op doeken van het merk dickson, zit bijvoorbeeld al 10 jaar garantie. het is natuurlijk lastig iets over deze gaten / scheuren te zeggen zonder deze foto's. waar zitten deze op de markies? zitten deze op de punten waar het doek opvouwt als de markies wordt ingeklapt? ziet zelf ook punten in de omkapping van de markies die scherp zijn daar waar het doek van de markies wat is gescheurd langs komt bij het opklappen / neerlaten van de markies?

ik weet niet welk merk doek u op uw markies heeft, maar dat zal gamma vast wel weten. ik vind dat ze het veel te gemakkelijk afdoen op basis van de foto's. ik vind dat gamma dit met hun leverancier moet opnemen en er iemand moet komen kijken naar de markies. een doek scheurt niet zomaar.

wat ik u ook wil meegeven voor het markies, is de tip om deze winters van de muur te halen, en het doek zo'n 2x per jaar even schoon te maken. door de markies winters van de muur te halen en op te slaan in de garage / berging blijft deze lang goed, en dit is ook veel beter voor het doek.

ik zou zeggen blijven bellen naar gamma, ze moeten dit beter bekijken, en iemand langs sturen om de situatie ter plaatse te bekijken. ze bieden standaard 2 jaar garantie op zonwering. en dan zal misschien die scheur daar niet in zitten, maar datgene wat die scheur veroorzaakt heeft dan zeker wel, en op die manier kunt u dan wel een nieuw doek krijgen uit de garantie.

ik wens u veel succes, en hoor graag of het gelukt is met gamma,