Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

testcase
testcase - 06-07-2015 20:54:01
Geldzaken & Recht

Werk gever wil geen transitievergoeding betalen

[quote=tijger1 schreef op zondag 5 jul 2015, 10:35]@ron530

miv 1 juli 2015 moet ook bij langdurige arbeidsongeschiktheid ontslag aangevraagd worden bij het uwv.

en dat zelf ophoesten door de werkgever zal wel meevallen want daar zal die werkgever beslist een verzekering voor hebben.

3 onjuistheden in 2 zinnen.

een werkgever moet geen ontslagvergunning aanvragen bij het uwv, maar kan een ontslagvergunning aanvragen. dit was de situatie ook voor 1 juli. daar is niets aan veranderd. vroeger kon je achter bij langdurige ziekte ook naar de kantonrechter, dat kan nu niet meer.

wat wel is veranderd dat na 1 juli een transitie vergoeding is verschuldigd als er daadwerkelijk tot ontslag wordt overgegaan. maar is geen verplichting, er ontstaat dan een zogenaand slapend dienstverband.

hij kan ook zelf ontslag nemen, dan krijgt hij geen transitievergoeding, wel krijgt hij dan zijn restant aan vakantiedagen uitgekeerd.

en een verzekering kost ook geld, heel veel geld. veel werkgevers hebben geen verzekering. als de verzuimbegeleiding op orde is, is dat goedkoper dan een verzekering. kan je nagaan hoe duur dat is. logisch anders zou het niet rendabel zijn voor een verzekeraar.

verzuimverzekeringen zijn alleen rendabel voor kleine werkgevers.