Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 08-07-2015 00:04:42
Huishouden & Energie

Lekke ramen

Die leverancier kletst volkomen uit zijn nek.

ik heb dat spul als afdak tussen mijn schuur en keuken. de ruimte daaronder is dus niet afgesloten. het zijn drie platen, één daarvan is aan de kant van de keuken wat losgekomen uit de u-vormige afdekking en schuift heel langzaam een beetje weg. dus op die kopse kant, die hoger ligt dan de schuur komt er weleens wat vocht in de kamers, en dat geeft dan wat condens in die kamers. als iemand voor mij op het schuurdak klimt en die plaat weer goed asnsluit, gaat het condens na verloop van tijd weg en is er verder niets aan de hand.

het huis van mijn dochter is aan de achterzijde uitgebouwd en over die hele uitbouw liggen van die platen. jaren korter dan bij mij. bij haar zit er uiteraard woonruimte onder. die platen sluiten blijkbaar beter aan tegen het huis en zij heeft nog nooit condens gehad in die kamers van de platen. hoe warm het ook binnen was en hoe koud buiten, of andersom. ook aan de buitenkanten, binnen of buiten treedt echt geen condens op ivm temperatuurverschillen. hele rare verhalen van die leverancier.

de enige mogelijkheid van vocht, dus condens in die kamers komt doordat ze aan de hoge kant niet goed afgesloten zijn. heel simpel. zeker gezien het feit dat overal condens zit/zat, zouden de platen losgenomen moeten worden en op de hige kant opnieuw afgedicht moeten worden. daar kruipt het vocht naar binnen. een emmer water erover gooien heeft geen zin. maar een flinke tijd de sproeier er op vlakbij de kopse kant wel, dan zal het vocht nasr binnen kruipen en als het dan warm wordt in die kamers condens geven.

condens zal dus niet optreden bij grote temperatuurverschillen, maar bij langdurige regen op de kopse hoge kant en dan geeft daarna warmte condensvorming.

je kunt dus niet stellen dat de ramen lek zijn, uiteraard zal als er buitenop ergens een gat zit, in due kamer simpel regen kunnen komen met de daarbij behorende gevolgen. hier is gewoon de hele asnsluiting van die platen of vergaan of niet goed geinstalleerd.