Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 09-07-2015 15:19:25
Huishouden & Energie

Kattenbakvulling

[quote=dokun schreef op woensdag 8 jul 2015, 15:51][quote=aurora1 schreef op woensdag 8 jul 2015, 15:31] is de bak ook schoner als die gesopt wordt.

de reden om klontvormend kattenbakspul te gebruiken is dat dat vele male hygiënischer is dan de gewone kattengrit.

ongeveer 17 a 18 jaar geleden toen dit klontvormend kattenbakspul hier in nederland makkelijk verkrijgbaar werd hebben wij mee gedaan aan een grote test gedaan door dierenartsen verbonden aan de uithof in utrecht. daar bleek uit dat de klontvormend kattenbakspul vele male hygiënischer is dan het normale kattengrit. mits er een goede kwaliteit gebruikt wordt. doordat de urine zich (en ook ontlasting indien nodig) direct omvormt naar een klont, en zodoende niet door de hele kattenbak verspreid wordt..

het is dus echt wel hygiënisch om alleen de klonten te verwijderen en de kattenbak gewoon bij te vullen. maar nogmaals alleen als het kattenbakspul van goede kwaliteit is en de klontjes beslist niet afbreken. als ze (iets) afbreken wordt de urine en ontlasting toch door de hele kattenbak verspreid en moet je de kattenbak toch helemaal verschonen en wassen ..

de vraag blijft of de kat het wel hygiënisch vindt en het niet ruikt als alsmaar alleen klontjes verwijderd worden. als een bak naar ammonia ruikt dan is de bak (erg) vies en zal de kat het nog erger vinden dat de baas. ook geldt dat wat u misschien niet ruikt, de kat wel degelijk ruikt en wat u schoon vindt de kat zo maar niet schoon kan vinden.