Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Inizio
Inizio - 09-07-2015 15:56:11
Voeding & Gezondheid

Gehakt bewaren in de koelkast

[quote=tijger1 schreef op donderdag 9 jul 2015, 15:34]dan braadt u het om 00.30 uur. better safe than sorry.
bedankt voor de input tijger1, maar ik ga niet om 00:30 ('s nachts!) gehakt braden. mijn wekker gaat namelijk ook weer om 06:00 ;-)

[quote=edrick3 schreef op donderdag 9 juli 2015, 15:45].....kan ik het morgen dan nog wel eten? ....
ja hoor, daar zul je niet dood aan gaan.

rauw gemalen vlees in een geopende verpakking kan maximaal 1 dag in de koelkast worden bewaard en 2 tot 3 maanden in de diepvries. voorbeelden van gemalen vlees zijn gehakt, hamburgers en slavinken.

vlees dat kort houdbaar is en snel bederft heeft een ‘te gebruiken tot-datum’ (tgt). producten die minder snel bederven hebben een ‘ten minste houdbaar tot-datum’ (tht). voor de veiligheid is het af te raden vlees na de tgt of tht-datum te eten.
(bron:voedingscentrum)

bedankt voor je reactie edrick3. dit vond ik ook al bij het voedingscentrum. het deed me twijfelen omdat er dus één dag staat, maar het gaat dan wel om geopende verpakkingen. dat van mij is nog dicht, gelukkig. ik denk inderdaad niet dat ik doodga! en als ik toch voedselvergiftiging krijg, koppel ik het hier terug, haha. ;-)