Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 09-07-2015 18:40:06
Voeding & Gezondheid

Fraude apotheek

[quote=karim995 schreef op donderdag 9 jul 2015, 16:13]

ik snap jullie antwoorden echt niet zo dom??

karim995,

de meeste antwoorden zijn nog niet "zo dom" als u denkt, maar mogelijk begrijpt u de situatie die u veroorzaakt niet.
blijkbaar krijgt u volgens een doorlopend herhaalrecept periodiek medicatie verstrekt.
vervolgens haalt u deze medicatie niet op bij de apotheker.
u heeft deze medicatie dan klaarblijkelijk ook niet nodig en kunt heel goed functioneren zonder het gebruik hiervan.
uiteraard declareert de apotheker, geheel terecht, uw medicatie aangezien deze op uw naam wordt besteld en ter levering klaarstaat op het juiste moment.
u "moet" deze medicatie dan ook op het afgesproken moment afnemen en als u dat niet doet dan zijn de kosten voor uw eigen risico. zonde van het geld zou ik zeggen.
bij bv. een sportschool betaald u ook niet per keer maar meestal voor een jaar, of u er nou wel of geen gebruik van maakt.
wilt u niet geconfronteerd worden met een rekening voor de niet afgenomen medicatie dan moet u de levering via een doorlopend herhaalrecept stoppen.
telkenmale als u de medicatie wel nodig heeft kunt u middels een éénmalig herhaalrecept nieuwe medicatie aanvragen en die moet u dan ook wel afnemen anders heeft ook dit geen enkele zin.

bent u van mening dat de apotheker wel frauduleus handelt, dan kunt u dit aanmelden bij uw zorgverzekeraar zodat deze het e.e.a. kan verifiëren.
u moet dan wel hetzelfde verhaal vertellen zoals u doet in dit topic, anders is het niet eerlijk t.o.v. de apotheker.