Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 09-07-2015 19:30:00
Voeding & Gezondheid

Aankoopverplichting

Ik heb een bril gepast en mondeling besteld bij een opticien. tijdens het orientatiegesprek en het passen van het juiste montuur tekende ik een contract waarmee de opticien een vast bedrag bij mijn verzekering zou declareren na aankoop van de bril.
u heeft dus willens en wetens, uw naam, adres, postcode, adres, waarschijnlijk telefoonnummer, verzekeringspasje met nummer gegeven. plus een mondelinge toezegging: ik koop deze bril (of woorden van gelijke strekking. dat heet een bril kopen, dus zult u of de bril moeten afnemen of de afkoopsom, want de glazen zult u zeker moeten betalen, die kan hij/zij voor niemand anders gebruiken.

u heeft daarna een refractie = oogmeting gedaan en nog een bril gekocht.

mijn vraag: moet ik alsnog een betaling doen aan de opticien met de dure bril die ik vanwege de prijs niet wil? ik heb voor aanschaf - voor zover ik weet - niets getekend. ik snap dat ook ik in gebreke ben gebleven door de bril niet bijtijds te annuleren.
u heeft mondeling een aankooptoezegging gedaan + gegevens afgegeven, hoe kan de opticien anders iets claimen bij uw verzekering? en een bril annuleren? in dit geval is koop = koop, en maatwerk, dus geen internet bedenktijd. u zult dus de eerste/dure bril moeten afnemen.