Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 10-07-2015 12:43:31
Voeding & Gezondheid

Gehakt bewaren in de koelkast

Hoe groter het oppervlak, dat aan de "boze buitenwereld" heeft blootgestaan, hoe groter de "besmettingskans". gehakt e.d. heeft daarbij de grootse kans.
bedrijven geven bij dit soort producten en "uiterste verkoopdatum" aan, dus in feite hun garantiedatum. men probeert daarbij rekening te houden met normale temperatuurbelasting van winkelkoelvak tot in koelkast thuis. tegen enkele uurtjes hete kofferbak is natuurlijk niets bestand.

er zit geen chip in, die het product exact om middernacht omzet in een dodelijk gif, alhoewel de vele van dit soort vragen wel die indruk wekken.
veel belangrijker is, hoe goed u alles doorbraadt ( = alle schadelijke bacteriën e.d. doodt, dus niets meer aan de hand tenzij echt liggen gisten) en .. in hoeverre u uw natuurlijke weerstand tegen dit soort lichte gevallen van voedselbederf al heeft laten afpakken door onze totaal doorgeslagen hygiëne-ideeën.

door ervaring wijs geworden haal ik me zelf op iedere reis door wat minder hygiëne-landen een lichte voedselbesmetting op, om mijn natuurlijke weerstand weer op peil te brengen, en ik dus in ieder etensstalletje in thailand, china, vietnam, india of sri lanka met de locals gewoon mee kan eten. ( ik heb ook de laatste 25 jaar nog nooit een dag wegens borrelend buikje or griep moeten verzaken. en u.v.d. een dagje of 2 verlopen... nog nooit een probleem mee gehad )