Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwjurist
uwjurist - 11-07-2015 09:35:38
Geldzaken & Recht

Oplevering ex-koophuis als huurhuis

Ik ben het eens met zoekster.

• het uitgangspunt bij opleveren van de woning is dat de huurder de woning moet opleveren zoals deze was bij het aangaan van de huurovereenkomst (behoudens normale slijtage e.d.)

verder geldt bij huurovereenkomsten van op of ná 1 augustus 2003 het volgende:
• bij oplevering zonder opnamestaat, mag de u de woning opleveren zoals deze is. als de verhuurder het hier niet mee eens is, dan moet de verhuurder bewijzen dat de woning in betere staat was bij het begin van het contract.
• bij oplevering met opnamestaat, moet u de woning opleveren zoals beschreven op de opnamestaat. zaken die door normaal gebruik en slijtage zijn verouderd of stuk zijn gegaan hoeft u niet te repareren. als u het achteraf niet eens bent met de opnamestaat dan moet u zelf bewijzen dat de woning slechter was dan vermeld in de opnamestaat.

vraagsteller treft de woning in abominabele staat aan, moet deze zelf opknappen (verven en boorgaten dichten) en bij vertrek na jaren weer verven en gaten dichten als hij hiermee akkoord gaat. ik adviseer dus om hiermee niet akkoord te gaan. en om te eisen dat de woning wit geschilderd en zonder boorgaten wordt opgeleverd. wil verhuurder dat per se niet dan adviseer ik om tenminste vast te laten leggen hoe de staat van de woning nu is (incl. foto’s) en dat de woning ook weer met de verf die er dan op zit en met boorgaten enz. mag worden opgeleverd.

met vriendelijke groet,
mr. monique doomernik