Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 13-07-2015 19:08:32
Geldzaken & Recht

Servicekosten studentenkamer

Beste jantje781,

ik ga er vanuit dat u van die € 180,- een rekening heeft gekregen waarop de standen van de warmtemeters vermeld staan (als dat niet zo is vraag er dan om).
wellicht helpt de volgende link u nog om de warmtemeters te controleren (of het klopt bij wat u in rekening wordt gebracht). klik http://www.istanederland.nl/veel_gestelde_vragen/opname_meterstanden/index.html">hier, of neem anders contact op met het bedrijf dat de meters geplaatst heeft en vraag hoe u zelf de standen op de warmtemeters kunt controleren.
kloppen de standen niet met wat u in rekening gebracht is dan moet u uiteraard bezwaar maken tegen de rekening.
er zijn verschillende soorten warmtemeters, sommige werken op basis van verdamping en anderen op basis van temperatuurverschil tussen de radiator en de omgeving. dat kan altijd een kleine onterechte uitslag van de warmtemeter geven maar een bedrag van € 180,- is wel heel erg hoog als u de verwarming nooit aan heeft staan.
mochten de standen die u in rekening zijn gebracht overeenkomen met de daadwerkelijke meterstanden dan kunt u aangeven dat u vermoed dat uw warmtemeters niet correct werken (tenzij uw warmtemeters op basis van verdamping werken) en verzoeken om ze te vervangen, na te laten kijken. als uw warmtemeters op basis van verdamping werken dan hangen ze hopelijk niet te dicht bij de verwarmingsbuizen die door uw kamer lopen.

voor wat betreft de verhoging van 'internet', dat is wel bijzonder veel in vergelijking met het maandbedrag van € 6,- dat u nu betaalt. wat staat daarover in uw huurovereenkomst ? heeft uw verhuurder een reden gegeven voor deze verhoging ? wat krijgt u nu extra voor die bijna € 22,- per maand van uw verhuurder ?