Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-07-2015 21:10:20
Geldzaken & Recht

Dit kan een makelaar toch niet maken.

Beste yasmijnn,

wat een verhaal, dat die meneer zich makelaar durft te noemen.
ik hoop dat u de communicatie met de makelaar grotendeels zwart-op-wit heeft (of opgenomen gesprekken) zodat u het aan kunt tonen.
alhoewel het niet meer dan gebruikelijk is dat er extra kosten aan de kopers in rekening wordt gebracht als de afgesproken opleverdatum later wordt. dus sowieso volstrekt onacceptabel dat uw makelaar dit niet heeft gedaan.
een beetje google levert op dat er normaliter 8 wachtdagen zijn en dat voor iedere dag daarna dat de overdracht later plaats vind het niet ongebruikelijk is om een boete van 3 promille van de aankoopprijs als boete aan de koper op te leggen. het moet dan wel contractueel vastgelegd zijn uiteraard.

ik zou als ik u was inderdaad de schade gewoon proberen te verhalen op de makelaar zoals eerder ook al aangegeven.
geen idee waar uw makelaar bij aan is gesloten, dit is wat consuwijzer er over zegt, klik https://www.consuwijzer.nl/huis-tuin/makelaar-notaris/klacht-over-makelaar">hier.
hoop dat dit nog bruikbare informatie voor u bevat.

ik lees dat u al een advocaat heeft ingeschakeld om de € 7000,- op de kopers te verhalen, u zou uw advocaat ook kunnen vragen hoe het aan te pakken met de makelaar.
ik ben wel benieuwd wat voor reactie de nvm gaat geven, mag toch hopen dat ze geen spaan heel laten van het handelen van de makelaar (hun lid).