Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-07-2015 18:20:53
Auto & Vervoer

Auto afgeleverd zonder apk kan dit?

Ron530 schreef op vrijdag 17 jul 2015, 18:10: acjzr1 schreef op vrijdag 17 jul 2015, 17:39: google even op "conformiteitsbeginsel"
ieder product wat je als consument koopt van een bedrijf dient hier aan te voldoen.
wanneer je een auto koopt mag je er vanuit gaan dat je met die auto de weg op kan en mag.
met een auto zonder geldige apk mag je de weg niet op en voldoet het voertuig dus niet aan het conformiteitsbeginsel. hier is de verkopende partij aansprakelijk voor.
knip en plak onderstaande url anders even in je browser.

http://www.anwb.nl/binaries/pdf/auto/kiezen-en-kopen/rechtshulpwijzer-conformiteit-gebruikt-1053520.pdf
ooit wel eens van eigen onderzoeksplicht gehoord, de verkoper kan gouden bergen beloven maar het is aan de koper om na te gaan of die gouden bergen daadwerkelijk bestaan. voor een auto die dik 5000 euro doet geloof ik geen enkele verkoper op zijn blauw/bruine ogen.

als je de moeite had genomen om de url te bekijken had je kunnen zien dat daar ook duidelijk wordt vermeld dat de koper zelf ook een onderzoeksplicht heeft. feit blijft dat de verkoper geen voertuig mag verkopen wat de weg niet op mag.
met vriendelijke groet,
acjzr1.