Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

phenix
phenix - 18-07-2015 15:58:01
Geldzaken & Recht

Kan ik een vordering wegens erfenis op langstlevende schenken aan mijn kinderen?

Beste tijger1. dank je wel voor je snelle reactie. ter nadere info:

een akte van schenking bij een nl notaris betekent dat als de schenker nog 3 jr leeft na de schenking en de begunstigde woont in belgië, er geen scheningsrecht hoeft worden betaald en later ook geen successierecht. daar ik nog wel drie jaar denk te leven zou dit de beste weg zijn.

je hebt gelijk, natuurlijk is dat toen met de woz berekend.
de vraag is of ik deze toekomstige vordering op de nalatenschap naar nl recht kan schenken. de vraag is of dat zowel fiscaal of juridisch kan,nu het geen normale cessie van een geldvordering is in het commune handelsverkeer, maar een vordering op een nalatenschap, die wegens de bloedband zowel kan worden beredeneerd als schenking als cessie, maar zonder dat er invordering plaats vindt. in belgië zal de notariële ajte van schenking en cessie voldoende zijn, mits de 3jr en mits notariële akte. ik heb alleen n dubbel gevoel erbij nadat