Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

phenix
phenix - 18-07-2015 21:51:17
Geldzaken & Recht

Kan ik een vordering wegens erfenis op langstlevende schenken aan mijn kinderen?

Tijger & marcel bedankt voor de reacties.

bepaalbaarheid is discussiepunt, doch og wordt bepaald op basis van woz en dat kan in beginsel dan ook de maatstaf zijn voor bepaling omvang vordering.

wat betreft overdraagbaarheid: dat weet ik zo niet en moet ik eens uitzoeken. val ik weg door vooroverlijden treden de kids wel in mijn plaats en blijft naar ik aanneem staan dat geen 2x successierechten worden geheven. moet dit inderdaad eens nazien, maar vlgs mij is er ook ergens een wettelijke begrenzing dat overdraagbaarheid beperken enkel in rechre ataande te houden is indien dit in tijd beperktvis omdat anders het wigendomsrecht, net als bij blote eigendom wordt ingeperkt wat bij volle eigendom niet te handhaven is. kan ookvjurisprudentie zijn want krijg t niet boven water.

hoe zit het eigenlijk op het moment dat mijn moeder zou overlijden. dan zou t huis verkocht moeten worden, daarover over 1% vermoedelijk nog successierechten (haar deel) en de rest door twee vanuit notaris die overdracht verzorgd naar mij en mijn broer. of is dit gecompliceerder?

thx again heren!