Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

phenix
phenix - 18-07-2015 22:24:58
Geldzaken & Recht

Kan ik een vordering wegens erfenis op langstlevende schenken aan mijn kinderen?

Euhmmm ... ok dames en heren :-)

ok. als ik t nu goed begrijp zou bij vooroverlijden over die vordering wederom successierecht worden geheven. reden te meer om de zoektocht voort te zetten.

wat ik niet goed kan pakken is de (on)beoaalbaarheid van de vordering. de vordering bestaat op een og dat in de huidige markt minimaalzo n 600k waard is en vrij van hypotheek. daarnaast zijn er roerende zaken die zorgen dat mijn moeder rente inkomsten heeft als aanvulling op het nabestaandenpensioen van mijn vader. de bepaalbaarheid lijkt mij eigenlijk daarom niet echt onbepaalbaar. maar tja ... dat is wel een van de breekpunten natuurlijk.

als ik het beredeneer vanuit de gedachte dat de bepaalbaarheid wordt omschreven als zijnde de opbrengst bepaald zijnde in 2012 waarover de successierechten zijn opgebouwd en vervolgens dat die bepaalde opbrengst inclusief de meer of minder opbrengst van deze toekomstige vordering wordt gecedeerd voor 1/3e deel aan ieder van de drie kinderen en geacht wordt op hetzelfde moment voor die 1/3e te zijn geschonken (zelfde bepaalbaarheid als bij blote eigendom versus koop/volle eigendom/vruchtgebruik als bij een og wel gebeurd) wat zeggen jullie dan? is dit aanleiding voor wat hersenkrakersvin creativiteit of hebben jullie nog steeds zoiets van: leuk bedacht maar gaat m niet worden?