Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

phenix
phenix - 18-07-2015 23:17:01
Geldzaken & Recht

Samenwonen in bijstandsituatie en partner schuldsanering

[quote=tijger1 schreef op zaterdag 18 jul 2015, 09:44]@1953

quote
waarschijnlijk executieverkoop eerdere koophuis (met verlies) vanwege scheiding. ,quote

leest u de vraag niet eens, voordat u wat neer pent?

:-)

even praktisch.
koopwoning met bijstand kan, mits je inteert op t eigen vermogen in de woning en je er rekening mee houdt die bijstand op termijn op basis van krediet op je huis terug te betalen ... als je nieuwe partner onregelmatig inkomen en ww heeft en ook diens woning via executie wordt verkocht, houdt dan rekening met een restschuld en invloed op uitkering/bijstand wegens samenwonen.

beste is eerst eens alle info te verzamelen zodat je precies weet wat de financiƫle gevolgen kunnen zijn in verband met bovenstaande. ik begrijp dat je t niet zult verkiezen, maar zou het een optie zijn om hetzij gescheiden te blijven wonen (wel dubbele woonlasten dan) of heel misschien voorzichrig na te denken over verkoop van je woning en dan samen huren?

voordeel bijstand koopwoning is dat een groter vermogensbestanddeel behouden blijft. nadeel is niet alleen dat het vreemd vermogen toeneemt, maar ook dat je dat in de toekomst terug moet betalen.

voordeel samenwonen is vermijden dubbele woonlast. nadeel is dat zijn uitkering/loon meegenomen wordt bij de bepaling in welke mate krediet wordt verleend cq bijstand wordt verstrekt.

sterkte!