Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 19-07-2015 17:39:33
Geldzaken & Recht

Geld geven

Beste duif2,

wat lief van uw vader dat hij zijn kinderen en kleinkinderen wat wil schenken.
hoop dat uw vader daarbij let op de bedragen welke belastingvrij mogen worden geschonken, klikhttp://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/schenken/schenking_krijgen/vrijstelling_voor_de_schenkbelasting/"> hier voor meer informatie.

het (getrouwde) kleinkind dat meer wil omdat hij getrouwd is vind ik wel erg ondankbaar. ik zou het persoonlijk bijna een reden vinden om hem dan maar niets te geven aangezien hij er toch niet 'happy' mee is.
naar mijn mening doet uw vader het heel netjes, volstrekt normaal ook. hoe ziet u het anders voor u, over een half jaar trouwt een ander kleinkind en dat stapt dan op opa af en zegt ik krijg nog geld van u, het moet niet gekker worden.
het bedrag dat uw vader wil schenken is een gift en daar hoort de ontvanger dankbaar voor te zijn.
het getrouwde kleinkind is blijkbaar erg ondankbaar en verdient het in mijn ogen niet eens. een gift krijgen van opa en dan zeggen 'ik wil meer', van mij kreeg hij niets en een flinke schop onder zijn kont, wat een klaploper.