Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 19-07-2015 17:50:53
Geldzaken & Recht

Geld geven

Vader kan en moet natuurlijk zelf bepalen hoeveel geld hij aan wie schenkt.
kinderen en kleinkinderen mogen in de handen knijpen dat ze zomaar geld krijgen.
als ik hem was (maar dat ben ik niet), dan zou ik aan elk van zijn kinderen (bloedverwant) hetzelfde bedrag schenken met de redenering zoals @jantje7 het ziet.
als hij ook nog een bedrag aan zijn kleinkinderen wil schenken dan elk hetzelfde bedrag, getrouwd of niet. het bedrag aan de kleinkinderen zou voor mij ook lager mogen zijn dan dat wat aan de kinderen geschonken wordt.
als het ene kleinkind blijft zeuren (wát ook een brutaliteit en bijzonder ondankbaar) dan zou ik overwegen om dat dan maar helemaal niets meer te geven, of deze schenking een hele tijd opschorten en over dat opschorten voorlopig ook maar niets zeggen. die kan dan zijn houding verbeteren en als dat een tijd het geval is alsnog de schenking doen.