Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-07-2015 03:20:38
Auto & Vervoer

Auto afgeleverd zonder apk kan dit?

Dag mjvanpoorten,

je hebt zelf onderzoeksplicht bij koop van een goed. daar hoort ook bij dat je naar de apk-datum kijkt, want het maakt bij een dergelijke gedateerde auto nogal uit of je zonder bij de apk komende kosten een jaar door kunt rijden of dat de apk en daaruit voortvloeiende kosten gelijk voor jouw rekening komen.

dus het hangt helemaal af van de afspraak die je vóór aankoop gemaakt hebt.
wilde je voor "een dubbeltje" op de eerste rang zitten, dan doe je de voor apk noodzakelijke reparaties zelf of laat je die door een goedkopere zaak doen. wil je jezelf tegen voorzienbare kosten indekken, dan koop je de auto met een nieuwe apk. daar hangt uiteraard een prijskaartje aan dat wel in honderden euro's meer kan lopen.
heb je de auto blindelings gekocht omdat je het merk zo goed vond of de kleur zo mooi is dan heb je in je onderzoeksplicht verzaakt.
het is flauw om maar te proberen dat op de garagehouder af te wentelen.

als de wagen inderdaad probleemloos was, dan had je voor nog geen € 20,- een nieuwe apk gehad.

overigens kocht ik mijn, sinds de invoering van de apk, eerste gebruikte auto (7 jaar oud en 164k km) zónder geldige apk, ben daarmee naar huis gereden en heb de auto dáár apk gereed gemaakt. toen had ik voor €30,-- een apk-datum in een seizoen dat mij als zelfreparateur paste. die nu 21 jaar oude auto rijdt nu na 367k km nog. volgende maand apk en zijn mij de bijkomende kosten te hoog dan breng ik hem naar de sloop.
twee jaar geleden kocht ik een 6 jaar oude auto (148k km) die nog 1 ¼ jaar tot apk had. daar heb ik meteen door de verkopende garagehouder diverse reparaties aan laten verrichten, naar schatting voor ruim €1000,--, en een nieuwe apk afgesproken. dat is zo gebeurd en nu kan ik in de zomermaanden zo nodig zelf aan de straat de auto apk gereed maken. nu heeft de auto 178k km en alleen nog maar onkosten aan een zekeringetje van 5 amp. en €200,-- voor goede winterbanden gehad.

zo kan het dus ook als je niet blindelings een impulsieve aankoop doet en goede afspraken maakt!

hardware errorman.