Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

anonimus
anonimus - 25-07-2015 09:37:39
Geldzaken & Recht

Matrassen zijn niet meer goed

Het heeft even geduurd.....maar met een vergrootglas heb ik de voorwaarden kunnen ontcijferen. ik weet niet goed wat ik ervan denken moet.

punt 1. de geleverde zaak moet de eigenschappen bezitten die de afnemer op grond van normaal gebruik mag verwachten. dit geldt tevens bij bijzonder gebruik voor zover dit door partijen bij het sluiten van de overeenkomst is voorzien. (we hebben beslist gevraagd of de matrassen geschikt waren voor ons gewicht omdat daar verschil in zit).
wordt aan deze verwachtingen niet voldaan, dan heeft de afnemer recht op reparatie respectievelijk vervanging, ontbinding en/of prijs vermindering.

2. de ondernemer verstrekt bovenop zijn wettelijke verplichting genoemd in lid 1 de afnemer garantie op de geleverde zaak, voor zover het betreft gebreken waarvan de ondernemer niet aannemelijk kan maken dat deze het gevolg zijn van niet met bestemming corresponderend gebruik.

garantie wordt gegeven volgens het volgende systeem:
-tot 1 jaar na factuur datum: de kosten van reparatie resp.vervanging met inbegrip van vracht- en voorrijkosten, komen volledig voor rekening van de ondernemer.
-1 jaar tot 2 jaar 2/3 voor rekening van de ondernemer
-na 2 jaar tot 3 jaar na factuur datum 1/3 gedeelte van de ondernemer.

dit zijn de belangrijkste punten. uiteraard staat er meer......maar nu vraag ik me het volgende af: het is duidelijk dat de matrassen niet voldoen aan punt 1.
maar moet ik er dan toch van uitgaan dat we geen tegemoetkoming krijgen omdat er in het slechtste geval 1/3 gedeelte vergoed wordt als het product max.3 jaar oud is???
van een matras mag toch verwacht worden dat de levensduur minimaal 8 jaar is???? en dan acht ik punt 1 het belangrijkste.